All Style Ju-jutsu:
de heer FRANÇOIS Hensen
Abelenstraat 4
B-3530 Houthalen
+32 (0)475 98 60 26

Trainingen:
dinsdag:
van 19u30 tot 21u00
zondag:
van 10u00 tot 11u30

ALL STYLE JU-JUTSU

All Style Ju-jutsu is een zelfverdedigingssport, die voortkomt uit het Japanse Hakko-ryu. Grondlegger van All Style Ju-jutsu is Ichiban Shihan François Hensen. In 1987 mocht François een stage volgen in Japan. Hij behaalde er de titel van Menkuo Okuden Shihan 5' Dan. Terug in belgië ontwikkelde hij zijn eigen stijl door hakko-ryu te mengen met tal van andere kunsten zoals judo, jiu jitsu, karate, escrima, taekwondo. Zo onstond 'all style ju-jutsu'.

Jiu-jitsu komt van de Samoerai. Het is een techniek in verdedigen, die zij eeuwen geleden ontwikkeld hebben in het geval ze hun zwaard kwijtraken. All style ju-jutsu wordt beoefend met de drukacupunctuur. De verwijzing naar "All Style Ju-jutsu" duidt op de openheid tot "alle stijlen" en heeft tot doel jezelf leren verdedigen.

In 2006 werd François Hensen opgenomen in de 'Universal Martial Arts Hall of Fame', de grootste federatie ter wereld op het gebied van gevechtssporten. De prijs 'Man of the Year' werd aan hem in Texas (VS) uitgereikt. Dit alles gebeurde op voorspraak van Ernest Debrun, de eerste Europeaan aan wie die eer te beurt viel.

In Houthalen-Oost (België) richtte François zijn eigen all style ju-jutsu club 'Chidori' op. Ondertussen is er in Tongeren (België) een tweede all style ju-jutsu club bijgekomen onder de naam 'Taiyoko sen'.

©2024 WWW.ALLSTYLEJUJUTSU.BE  |  FeedBack